What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 september 2012

SCREAMING DEAD (2003) USA, 88 minuter. Regi: Brett Piper.

 
 
De döda skriker inte så mycket...

Det märks direkt att konstnären Neale inte har rent mjöl i påsen. Han har ju för fan en Nikon!
 
Den erkände fotokonstnären Roger Neales (Joseph Farrell) signum är att placera sina kvinnliga fotomodeller i skrämmande och förnedrande situationer som han sedan kan fånga på bild. Unga, vackra och karriärslystna tjejer står på kö för att medverka i hans tvivelaktiga konst i hopp om att ge sina egna karriärer en skjuts. Neale stöter dock på patrull när hans nya projekt, som skall fotograferas i ett gammalt övergivet mentalsjukhus, tvingar honom att ha och göra med en okultiverad representant för företaget som hyr ut mentalsjukhuset till honom. Neale kommer dock att märka att det finns ytterligare störningsmoment inne i det gamla sjukhuset.

Den dumme fan till vänster vet inte att uppskatta bra konst. Som en parentes gissar Udda Film att det är Misty Mundae i egen hög person som är modellen. Någon som kan bekräfta? Nä, trodde väl inte det.
 
En av modellerna spelas av allas vår favorit Misty Mundae som skänker stjärnglans åt denna C-film. Detta är ändå ett fall framåt kvalitétsmässigt vad beträffar film jämfört med de andra Misty Mundae-filmer som recenserats här på Udda Film. Ändock är detta en riktig C-film. Skådespeleriet är stelt, även om Mundae som vanligt gör bra ifrån sig. Budgeten är minimal och specialeffekterna löjeväckande. Värst är väl fejkblodet och en buttericksartad mask som dyker upp i filmens slutskede. Ändå är detta vad man kan förvänta sig av denna sorts film och därmed kastas man inte in i någon besvikelsespiral direkt. Den stora besvikelsen ligger väl snarare i att samtliga skådespelerskor inte tar av sig kläderna. Turligt nog gör Mundae det. Ett större irritationsmoment är dock -SPOILER ALERT- den hunkiga företagsrepresentanten spelad av Rob Monkiewicz. Han är den där irriterande, rättrådiga karktären man bara vill se få ett glödgat järn i röven. Märkligt är också att knappt någon dör i denna skräckfilm. Kanske tur med tanke på det löjliga fejkblodet som används.

Ytterligare ett verk där "nunna" är insmetad med...ehhh...gröt?
 
Udda Film-redaktionen känner sig lite kluven betygsmässigt då detta trots allt är en skitfilm men den har ändå sin C-charm och så har den framför allt den hypnotiserande närvaron av kultgudinnan Mundae. Redaktionen smälter som byxkåta småpojkar och kastar tanklöst ut:

BETYG: 3/7 Långt ifrån bra men som Misty Mundae-fan måste man ändå tillåta sig att charmas av detta skräp.

Yep gott folk, så här ser en standard-casting ut.

Neale anar genast trubbel av neandertala proportioner när han ser denna muskelhunk.

Nej Misty, sååå dålig är inte filmen.

Neale överser en av modellernas hygien. Lovvärt initiativ.

What!?! Är Neale bara en simpel fluktare??? Tell me it ain't sooooo!!!

Regissören Piper hoppades väl att Mistys vackra ben skulle maskera och distrahera från faktumet att blodet såg ut som hallonkräm.

Tyvärr blir det ändå plågsamt uppenbart här.

Svindlande specialeffekter!

Realism som får dig att tappa hakan!

Make up-killen Michael R. Thomas har tydligen handlat rekvisita genom Hobbex.

Rachael Robbins bjuder på inviterande poser.
 
Någon har klippt ihop ett litet buttericksgubbepotpurri.
 
Trailer där äcklena på YouTube missat en bröstvårta. In your face bitches!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar