What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 3 september 2012

IN HOT BLOOD (1968) USA, 59 minuter. Regi: Joel Landwehr.Den degenererade modellbranschen!

Den sliskige fotografen börjar genast kladda på Ritas väl tilltagna byst.

Rita (Doris Porro) vill brejka som modell i New York och hon lär sig snabbt att man endast får jobb om man ställer upp med sin kropp för annat än fotografering. Efter ett tag bryr hon sig inte ens och börjar därmed sjunka allt djupare ner i en värld av droger, orgier och i värsta fall - våld!

Rita har hamnat på ett haschparty!

Typisk 60-tals-roughie i bästa Michael Findlay-stil skjuten med förmodligen en billig 16mm-kamera, stumfilm med taskig arkivjazz eller ditorock som inte passar ett dugg till bilderna samt en sliskig narrator som med långa mellanrum för fram "handlingen". Förmodligen har inte skådespelarna en susning om vad de spelar in då de med all säkerhet bara blivit tillsagda att dansa nakna eller låtsaspiska varandra. Frågan är om folket bakom kameran har en susning. Allt går bara ut på att visa Rita i en massa "depraverade" situationer som t ex: gruppsex, BDSM light eller den mest perverterade handlingen av dem alla - lesbianism! Huga... Det blir lite småkomiskt när man vill visa på knarkandets ödesdigra konsekvenser och man ser de "rasande" skådespelarna fnissa eller sökande titta mot regissörens håll för direktion. -SPOILER ALERT- Snyggast är väl slutet där Rita och vän tvingas knocka en tredje vän som tagit en överdos och blivit "mordiskt ursinnig". När den knockade damen senare vaknar upp och är superhämndlysten (vilket ni säkert gissat inte förmedlas allt för bra av skådisen) har hon påpassligt nog en stor köttyxa i handväskan, för vilken kvinna med självbevarelsedrift skulle knalla omkring utan en?

Rita tar en gammal banan istället.

Som ni förstår är detta en ganska tråkig historia med folk som har uselt spelad låtsassex eller utför våldsamma handlingar på ett inte alltför övertygande sätt. Här i ligger komiken, men för det mesta är det bara långtråkigt.

BETYG: 2/7 Utdraget, billigt och uselt vilket i sig ger några bleka komiska poänger.

Sexig dans i bara fillingarna.

Oj, ett riktigt Eisenstein-ögonblick! Det är nästan som om något skulle insinueras när hon slickar och deepthroatar bananen...

Fotograf OCH kostymansvarig. Högst ansvarig...

Kinky kroppsmålning på G.

Aj aj aj! Tokknarket injiceras. Hur skall detta sluta?

Vild knarkgalen kalabalik förstås!

Bättre att lebba än illa fäkta.

Köttyxa! Snart i var kvinnas handväska.

Ett oförargligt klipp ur filmen.

Här kan man se en mer förarglig trailer med chockerande bilder på: Knarkande, våld, piskande, trampling och kroppsmålning! "IN - HOT - BLOOD!" för att citera speakern.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar