What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 30 september 2012

NIGHT OF THE PUNKS (2010) USA, 19 minuter. Regi: Dan Riesser.

 
 
Punkass shit

Den enda riktiga humorn i filmen är att någon faktiskt vill ge pris till den.
 
Ett litet punkband åker uppspelta till sin första spelning utanför hemstaden men när de anländer till klubben de ska spela på möts de av en övergiven lokal sånär som på en handfull mystiska punkare och en märklig promotor. Mitt under spelningen tar saker en otäck vändning när de mystiska punkarnas sanna identiteter avslöjas.

Snyggt smink. Verkligen...
 
Man förstår varför det finns en hel del positiva kommentarer runt denna kortfilm då en majoritet av västvärldens befolkning faktiskt tycker att det är roligt med blockbuster-parodier. Yep, det här är en "rolig" skräckfilm där pinsamma oneliners fullkomligen sprutar fram och man vänder ut-och-in på sig för att vara så hipp och skojsig som möjligt. Pinsamheterna når sin yttersta kulmen när -SPOILER ALERT- huvuddemonen besegras genom att gitarristen börjar spela med en flanger-pedal*. Nej men oj så jävla roligt då. Ja det här är på den absolut lägsta college-filmnivån och vi är övertygade om att 12-åriga pojkar kissar på sig av skratt.

Det gick fel när bulimikern skulle käka korv.
 
Egentligen är hantverket i denna kortis inte så dåligt förutom kill-your-darlings-ögonblick i inledningen när regissören matar på med inte alltför lyckade bilder med kort skärpedjup. Demon-makeupen är däremot fullkomligt avskyvärd och kan likställas med öppet hus-sminkning i någon B-filmsstudio. "Kom och få din 5-åriga dotter sminkad som en demon för en femma!" Vi här på Udda Film har en stark aversion mot den otroligt pinsamma sminkstilen där demoner/zombier får sina ögonhålor starkt förstärkta med 23 ton latex runt ögonen. Kan det bli mer Buttericks? I den här skitvåfflan ser det nästan ut som om man limmat fast en paintball-mask i nyllet på statisterna, kladdat på lite grönt skit och slängt in hobbex-tänder i käften på dem. Rysligt pinsamt.

BETYG: 1/7 Egentligen är den inte så dålig rent tekniskt men den är så pinsamt "rolig" att man blir asirriterad.

Ett tydligt exempel på vad vi här på Udda Film föraktar i sminkväg.

Spypåse fram när pinsamheterna når sin kulmen.

Ingen pinsam komedi är komplett utan den obligatoriska titta-in-i-kameran-och-skrik-bilden.
 
Trailer där man försöker hotta upp filmen med lite grindhouse-feeling. FAIL.
 
Hela jävla filmen. Varsågoda, slösa bort 19 minuter av era liv bara!
 
*Denna typ av gitarreffekt är inget man vill förknippa med punk då den anses superfjollig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar